Jeanette schreef op 29-3-2017 13:51

Hallo Walter,

Na een geweldige week op Mallorca wil ik je via deze weg bedanken voor jou ondersteuning van de afgelopen periode. Als echte recreant en zoekende wat goed voor mij was nam ik anderhalf jaar geleden contact met jou op. Wat moest ik vragen en wat kon ik verwachten???? Na het eerste telefonisch contact met jou was duidelijk dat jij diegene was waar ik naar op zoek was. Je hielp mij om mijn doelen duidelijk te krijgen en de lat niet te hoog te leggen. Ook was je visie op training en coaching direct duidelijk. Begin eerst maar eens rustig aan met duur werk en stop met al dat harde werken en te veel naar andere kijken. Dus begon ik met rustige duurtraining maar wel heel afwisselend. Na verloop van tijd wat pittiger en stukje bij beetje ging ik makkelijker en verbazend genoeg harder fietsen. Nu ander half jaar verder heb ik een weekje op Mallorca gefietst en knal ik voor mijn gevoel de bergen op en kom ik nog redelijk fit bij het hotel aan. De komende periode gaan we de puntjes op de i zetten en dan knallen tijdens de Marmotte.

 

Groetjes

Willem schreef op 19-8-2016 13:59

Hallo Walter.

 

 

Via deze weg wil ik je bedanken voor de trainingen afgelopen twee jaar.

Je hebt me erg op weg geholpen.

Na Almere dit jaar ga ik het een jaar even wat rustiger aan doen en meer tijd met mijn gezin doorbrengen.

Dankzij jou heb ik mooie prestaties bereikt en ben ik echt voorruit gekomen.

Misschien dat ik in de toekomst weer contact met je opneem.

 

Groeten Willem

 

Nogmaals bedankt.

Eric schreef op 25-6-2016 11:47

Hoi Walter,

Afgelopen zondag was voor mij de eerste grote test van hoe ik ervoor stond. Het was uitstekend, na 2 jaar geen cyclo’s gereden te hebben ben ik op een 13de plek geëindigd. Hier ben ik zelf zeer tevreden over, meer nog omdat ’t op slechts anderhalve minuut van plek 10 was. Bij een ’n normale, en door jou voorgeschreven laatste voorbereiding, had ik misschien die anderhalve minuut er ook nog wel afgereden.
Voorbije jaren met Ineke was mijn voorbereiding altijd zoals jij ’t ook voorschrijft, nog een klein beetje fietsen, veel rusten en dan de wedstrijd. M’n maat is dat soort voorbereidingen niet gewend, en is ook gewend om slechts een paar dagen voor zo’n rit vanuit Nederland aan te komen. Dus als je met z’n tweeën bent dan schipper je een beetje met de voorbereiding. Helaas, maar ’t is niet anders. Ook met die 13de plek ben ik tevreden.

’t Enige wat ik misschien in m’n training zou moeten doen is meer in de hogere hartslagzones rijden, maar dat weet ik ook niet zeker want in zo’n rit over 200km met 4800 hoogtemeters is verdelen, en dus in lage hartslagzones rijden, weer heel belangrijk. Alleen ik had zondag toch ’t gevoel dat ik harder had moeten rijden, was voor mijn gevoel na het over de streep komen veel te snel weer hersteld. ’t Enige waar ik last van had na de finish was van de 200 meter steil oplopende kinderkopjes vlak voor de finish.

Kortom, bedankt voor je trainingsschema’s. Ze blijken te werken voor me. Nu staat alleen nog Tour for Life op het programma, en misschien dat ik nog een weekendje weg ga naar de Ardennen.

Vriendelijke groeten,

Eric

Willem schreef op 16-9-2015 16:09

Hallo Walter

 

Mijn ervaring van afgelopen zaterdag,

Na mijn valpartij op 30 augustus (fietsen is best moeilijk) toch enige twijfels gehad of ik wel zou starten.

Door mijn val wat hechtingen in het gezicht en diverse kneuzingen waaronder mijn ribben.

Hierdoor de twee weken voor de wedstrijd ook de trainingen moeten minimaliseren om toch proberen te starten.

Na op vrijdag mijn fiets ingeleverd te hebben zaterdag morgen in alle vroegte naar de start 06:30 uur.

Start zou om 07:30 plaatsvinden dus even tijd om nog banden te controleren van de fiets en de laatste voorbereidingen te doen.

Tijdens aantrekken van wetsuit toch last van ribben maar toch gewoon starten. Paracetamol doet veel goeds.

Het zwemmen was zwaar de techniek iets moeten veranderen en de slagen niet zo lang gemaakt om mijn ribben een beetje te sparen.

Hierdoor wel wat water binnen gekregen omdat we toch anders en korter moesten ademen.  

Toch na 1 uur en 17 minuten terug van het zwemmen. (3,8 km) tevreden en toch een minuutje sneller dan vorig jaar.

Omkleden duurde even voor het fietsen omdat het met ribben lastig was pak uit te trekken en fiets kleding aan te doen.

Hierna op fiets klaar voor twee ronden van 90 km. Eerste ronde veel last van maag gehad doordat ik tijdens zwemmen teveel water had binnengekregen. Hierdoor ook twee keer van fiets af gemoeten voor sanitaire stop.

Achteraf was fiets tijd toch goed en was ik er tevreden mee. 5 uur en 44 minuten over 180 km. Volgens teller op fiets 5 uur 33 minuten toch tien minuten verloren door sanitaire stops .

Hierna weer een moeizame wissel om door te gaan naar het lopen.

Van te voren wist ik dat lopen zwaar zou worden door ribben.  Bij de wissel paracetamol ingenomen om de pijn wat draaglijker te maken.

Ik moest 6 ronden van 7km lopen de eerste ronden te snel begonnen of te hoog in hartslag.

Dit kon ik niet volhouden en werd langzaam langzamer.

Besloten van verzorging tot verzorging te lopen (ongeveer 2 km ) dan even wat drinken en hartslag laten zakken en weer door.

Vanaf de derde ronde begon het ook beetje te regenen wat geen invloed heeft gehad op het lopen.

De laatste twee rondes toch nog iets terug in tempo moeten gaan om te voorkomen dat de kramp toe zou slaan.

Gelukkig heeft deze niet doorgezet.

Na een marathon tijd van 4 uur en 55 minuten gefinished in een totaal tijd van 12 uur 14 minuten en 08 seconden.

 

Een ervaring rijker en een tijd welke 1 uur en 6 minuten sneller was dan vorig jaar geeft een super gevoel.

Dit geeft ook de uitdaging om tijdens de Ironman in Maastricht volgend jaar een nog betere prestatie neer te zetten.

Daar er nog aardig wat tijdwinst is te boeken in de wissels en met het lopen. Fietsen was goed al kan dat nog beter.

 

Eerste wedstrijdje is weer de zevenheuvelenloop in november hoop daar een keer onder de 1 uur en 15 minuten te lopen.

 

Walter bedankt voor de steun en schema’s het werkt echt bij mij deze opbouw en we gaan door zo...op naar meer mooie resultaten.

 

 

Willem

Willem schreef op 20-4-2015 20:40

Afgelopen zondag de marathon van Enschede gelopen.

Het is voor mijn gevoel geweldig gegaan. Trainings arbeid levert zijn vruchten af.
Zoals aangegeven door jou op 5:50 weg gegaan. Pacers gezocht met de tijd van 4:15 als eindtijd.

Daar mee op weg gegaan. Vanaf 20 km lichte pijn in benen dus was bang voor zware tweede helft maar ging eigenlijk steeds beter.
Geen verval in wedstrijd en zelfs met dezelfde tijden de wedstrijd uit kunnen lopen. Een super gevoel. En race ook goed ingedeeld.

Walter nogmaals hartelijk dank tot zover... ;-)

Groeten Willem

THANKS.......

Anja schreef op 11-11-2014 16:37

Afgelopen weekend de Berenloop Therschelling halve gelopen. Het ging prima, een mooie tijd (12 minuten) sneller dan vorig jaar en dik onder de 1.40 uur. Het ging ook veel gemakkelijker dan de afgelopen jaren. Ik kon tot aan het einde mijn tempo vast houden.

De dag voor de wedstrijd nog contact met Walter gehad die mij nog van de nodige tips voorzag. Dit gaf mij rust en een goed houvast voor de wedstrijd. Ik merk sinds ik door Walter word gecoacht, dat ik veel meer inhoud heb gekregen, ik verwerk alle trainingen beter en ben ook echt een stuk sneller geworden.

De trainingen zijn goed op elkaar afgestemd en met het opstellen van het schema wordt altijd rekening gehouden met mijn mogelijkheden voor die periode. Walter ik plak er graag nog een jaartje aan vast. Voor nu bedankt voor de prettige samenwerking en op naar nog een paar mooie wedstrijden.

 

Groetjes Anja

Martijn schreef op 7-10-2014 12:23

Beste Walter, 

Na overleg met mensen om mij heen en alles op een rijtje gezet te hebben, heb ik helaas besloten om te stoppen met jouw coachingsprogramma. 
De komende periode voor mij gaat er erg druk uitzien op het werkvlak. Op dit moment wordt het bedrijf waar ik werk overgenomen en als controller zal ik het nodige werk moeten verzetten om de overdracht soepel te laten verlopen en de nieuwe eigenaar op weg te helpen binnen het bedrijf. Na deze periode heb ik het streven om een eigen bedrijf te starten dat ik voor een lange periode al ambieer.  
De combinatie van op goed niveau sporten en ook een maatschappelijke carrière nastreven gaat ten koste van mijn sociale contacten en mensen die dichtbij mij staan.  
Daarom heb besloten om het sporten komende tijd terug te schroeven en daarin zie ik geen ruimte meer voor jouw trainingsprogramma. Op halve kracht samenwerken zie ik niet zitten, daarmee verdoe ik ook jouw tijd. 
Bedankt

Ik wil je bedanken voor de afgelopen zes maanden. Ik heb mijn beide doelen bereikt met het finishen onder het uur op de achtste triatlon en gisteren met een geweldig debuut op de kwart (2.04). Daarnaast ben ik veel beter gaan hardlopen door de vele d1 trainingen en op de fiets scherper geworden met de korte versnellingen in lange duurtrainingen. Daar heb ik bij iedere keer dat ik ga fietsen of hardlopen, nog veel aan. Wat mij betreft hoop ik dat je openstaat als ik over een paar jaar toch weer besluit om mij weer serieus toe te leggen op triatlon, om mij wederom te coachen. 
Nogmaals dank voor alle trainingen en wijze adviezen. 
Met vriendelijke groet,

Ronald schreef op 7-10-2014 12:19

Hoi

Afgelopen zondag heb ik de Singelloop in Breda gelopen. Mijn eerste halve marathon waar ik heel veel zin in had maar ook wel tegen op zag. Walter, acht maanden geleden heb ik mij bij jou aangemeld met als doel eind 2014 een halve marathon te lopen. Ik ging zo nu en dan weleens met een paar vrienden hardlopen maar er zat nooit geen vaste lijn in. Met oud en nieuw heb ik mijzelf voorgenomen om dit anders te gaan doen en er een doel aangehangen "het uitlopen van een halve marathon". Ik kreeg natuurlijk direct de lachers op mijn hand wat mij nog meer motiveerden. Dus een trainer gezocht via internet en aan de slag. Met vallen en opstaan ben ik aan de hand van een schema wat door Walter voor mij op maat was geschreven gestart. Rustig opbouwen en langzaam uitbreiden met verschillende vormen van  interval zei Walter. Zo gezegd zo gedaan en langzaam aan ging het allemaal steeds beter en voelden het goed aan. Na de nodige duurtraining langzaam aan beginnen met de intervallen (goed voor het tempo zei Walter). Wat heb ik je soms vervloekt en wat heb ik ook afgezien. Maar het heeft zijn vruchten afgeworpen en ik ben in een prachtige tijd gefinisht. Een tijd die ik nooit had durven dromen waarvan ik nu denk dat het misschien zelfs nog harder had gekund. Ik heb de afgelopen maanden genoten, de schema`s waren perfect, en er werd altijd rekening gehouden met wat voor mij mogelijk was. Op naar de hele met ondersteuning en begeleiding van Walter.

 

Groet Ronald

Peter Jansen schreef op 26-4-2014 14:41

Hallo Walter en ieder die dit leest.

Twee jaar geleden zat ik veel te zwaar op de bank met chips in mijn hand naar de toeristentocht van de ronde van vlaanderen te kijken. Met een grote mond zei ik tegen mijn vrouw dat ga ik volgend jaar ook doen. Mijn vrouw kijk mij en mijn buil chips een keer aan en dacht het hare. Maar wie een grote mond heeft moet zich natuurlijk ook bewijzen. Dus een paar weken een fiets gekocht en trainen maar. Ik heb de toertocht uitgereden maar vraag niet hoe en hoe vaak ik ben afgestapt. Dat moet anders dacht ik en ben diezelfde avond nog op het web gaan zoeken naar een geschikte coach. Na wat zoek werk heb ik in die week verschillende trainers gebeld en gemaild. De eerlijke reactie van Walter, het prettige eerste telofonisch contact en de intake daarna bij mij thuis hebben er voor gezorgt dat ik met Walter in zee ben gegaan. Potverdorie wat heb ik het afgelopen jaar afgezien en genoten, en altijd was daar de ondersteuning van walter en waar nodig de bijstelling van het schema. Als ik te veel deed kreegt ik een reactie maar ook als ik wat minder deed. Altijd op een prettige open manier en altijd eerlijk en direct. Nu heb ik afgelopen week de amstel gold gereden 150km, ben nergens afgestapt en kwam met een gemiddelde van meer dag 27,5 over de streep. Een mooie bijkomstigheid is dat ik geen chips meer eet en ongeveer 25 kilo ben afgevallen. Ik ben zo blij als een klein kind dat ik dit heb gepresteerd en misschien nog blijer dat ik met Walter in zee ben gegaan. Walter bedankt voor je begeleiding, motiverende feedback en je geweldige schema`s. de komende jaren zul je nog last van mij hebben denk ik zo.

 

Groet Peter

Liesbeth schreef op 8-1-2014 15:05

Een kort berichtje.

Begin september 2013 heb ik mijn eerste contacten gehad met Walter. Zijn open en geïnteresseerde houding bevielen mij direct. Wat ik vooral heel prettig vond is dat de intake gewoon bij mij thuis kon. Tijdens de intake was Walter duidelijk wat ik het komend jaar wel en niet kon verwachten, wat hij voor mij kon betekenen en heel goed, hij heeft mij afgeremd met al mijn wilde ideeën en onhaalbare doelen.

Ik train nu 3 maanden op de schema`s van Walter en dit bevalt mij uitstekend. Duidelijke schema`s, goede uitleg en vooral veel feedback op de trainingen die ik heb uitgevoerd. 2014 gaat als het zo door gaat voor mij een top jaar worden.

 

Groeten Liesbeth

 

Pieter schreef op 28-10-2013 10:20

Hoi coach

Ik zit hier nog steeds zo trots als een pauw dit berichtje te schrijven. Wat ben ik blij en tevreden met de pretatie die ik tijdens de marathon eindhoven heb weggezet. Voor mij een toptijd en bijna 25 minuten harder dan ik zelf had verwacht. Natuurlijk deed het op het laats pijn maar het ging allemaal veel en veel makkelijker dan de marathons hiervoor. Walter ik wil je nu al bedanken voor de geweldige begeleidng van het afgelopen jaar. Natuurlijk ga ik door met jou begeleidng maar eigenlijk kan het nu al niet meer kapot. Ik heb ergens in een berichtje van een andere atleet gelezen hoe jij het vermogen hebt om op het goede moment en op de juiste manier de trainingen bij te sturen. Dit was bij mij het afgelopen jaar het zelfde. Het is voor jou geen probleem om een schema om te gooien of aan te passen als de situatie op dat moment er om vraagt. Ik heb dit als zeer prettig ervaren en is ook precies de reden waarom ik voor jou heb gekozen. Ook al coach je op afstand, je geeft mij het gevoel als of je er bij iedere training bij bent en direct weet wat nodig is om de volgende stap te zetten.

Walter bedankt!!!!!!!!

Hugo schreef op 17-5-2013 12:32

Beste Walter,

 

Nadat ik in oktober 2010 een racefiets had aangeschaft kwam ik er al snel achter dat efficient trainen nog niet zo gemakkelijk is. Via TrainingPeaks stak ik mijn licht op bij verschillende trainers en ging uiteindelijk met jou in zee in januari 2011. Vanaf dat moment heb jij mij van dag tot dag begeleid. Doelen stellen, verwachtingen temperen en heel af en toe "kon je niet harder?". Elke keer weer een verassing wat de trainingen gaan brengen en vaak zijn ze toch weer zwaarder dan je verwacht. Het blijft speels en leuk, maar het blijft altijd pijn doen zoals je in het begin al tegen mij zei:)

 

In september 2011 de Marmotte gefietst (niet de cyclo, maar solo) in 9:46, de Dolomieten Marathon 2 maal en verschillende cyclo's. De snelheid ligt steeds een beetje hoger en in april 30,49km gemiddeld op de GF Cogolin (177km/2500hm).

Binnenkort de Trois Ballons en daar zijn we nu keihard voor aan het trainen.

 

Het mooie van trainen met jou Walter is dat je altijd een oplossing voor problemen hebt: lage rugpijn->meteen een setje oefeningen en nooit meer last van, 2 weken vakantie zonder fiets->trainingen voor de ergometer in hotel, te koud (dus lager dan -3)->alternatieve training op de Tacx; kortom er kan altijd getraind worden. Dit zou me zelf nooit allemaal lukken. Ik hoef gelukkig alleen maar op de pedalen te stampen...

 

Hartelijke groet

Hugo

Pieter schreef op 23-10-2012 20:07

Afgelopen zondag de marathon van Amsterdam gelopen, prachtig weer, geweldig publiek en zelf in top vorm.

Zoals iedereen had ook ik stoute dromen over een geweldige eindtijd en een wedstrijd waar ik tot het einde toe mijn benen niet zou voelen. En zoals altijd ben je blij als er een klein beetje van je dromen uit komt. Nou ik kan wel zeggen dat mijn benen na 35 kilometer niet meer zo best voelden en na 39 kilometer het baasje smeekten om rust, dus die droom kwam in ieder geval al niet uit. Dan maar een snelle (voor mijn doen) tijd.

En ja hoor dat is gelukt en hoe. Een eindtijd waar ik in mijn stoutste dromen nog niet van heb durven dromen. Dik onder de 3.00 uur en dat op mijn leeftijd. Al jaren hik ik tegen de 3.10 uur aan en nu na een jaar begeleiding van Walter knal ik onder de 3.00 uur. Natuurlijk heb ik het zelf moeten doen maar zonder de schema`s en begeleiding van jouw Walter was me dit nooit gelukt.

Walter bedanktKnipogen

Ötztaler Radmarathon 2012 Fred schreef op 1-9-2012 20:14

Hallo Walter

 

Een kort bedankje van mij.

Een geweldige Otztaler gereden dit jaar. Ik kon er vanaf de start  vol invliegen en heb dit tot ook tot aan de finisch vast kunnen houden. Het resultaat een geweldige tijd maar veel belangrijker een heerlijk gevoel en nu al honger naar volgend jaar.

Walter voor nu bedankt voor je geweldige begeleiding en ondersteuning. Eerst een maandje vakantie en dan weer vol voor de volgende uitdaging.

Voor iedereen die dit leest Walter maakt je niet alleen beter maar zorgt er ook voor dat je nog meer plezier in je sport krijgt, Walter nogmaals bedankt en tot over 4 weken.

 

Groeten Frederic

Ruben schreef op 13-6-2012 15:10

Knipogen

Hoi Coach

 

Beter laat dan nooit.

Na verschillende hele op recreatief niveau besloot ik samen met een vriend van mij om het wat serieuzer aan te pakken en goed voorbereid een hele te doen in mijn geboorteland Spanje. Onze keuze viel op de IRONCAT in I`Ampolla in mei. Vorig jaar augustus via internet op zoek naar een coach die ons daarbij kon en wilde begeleiden. Na wat gesprekken en de nodige overwegingen gingen we in zee met TrainerWl te Ulvenhout.

 

Na een paar maanden viel ons al op dat dit toch wat anders was wat we altijd hadden gedaan en dat een duidelijke gestructureerde begeleiding zo zijn voordelen en nadelen heeft. Het grootste voordeel is dat je zelf niet meer op zoek hoeft hoe je alles aan moet pakken, als nadeel vond ik in het begin dat die vrijheid die je daar door hebt wat verdween. Dat nadeel werd al snel een voordeel en per maand zag ik mijzelf beter worden. 

 

In februari viel mijn vriend met de fiets en moest zijn droom voor dit jaar in de ijskast zetten. Ik besloot samen met Walter om door te gaan en zag al uit naar de eerste training wedstrijdjes en de cyclo`s die ik als training zou fietsen. Al vanaf de eerste trainingswedstrijd had ik het gevoel dat ik beren sterk was. Ik zwom, fietste en liep veel harder dan vorig jaar. Het vreemde daarbij vond ik dat ik ook al ging ik harder dan vorig jaar de dag daarna lang niet zo vermoeid was als de jaren daar voor.

 

5 mei en op weg naar Spanje voor de grote finale. Daar nog wat rustige trainingen afgewerkt en vooral veel gerust. 

12 mei de grote dag. Jongens wat heb ik genoten van deze dag. Het leek wel of alles vanzelf ging, natuurlijk deed het pijn en natuurlijk was ik vermoeid en natuurlijk dacht ik weleens waar ben ik aan begonnen. Maar als ik dit met andere jaren vergelijk ging alles zo gemakkelijk en vooral zo goed. En dan de eind tijd, 10 uur 14 minuten en 8 seconden. Werkelijk ongelofelijk en nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. 

 

Walter bedankt voor je vakkundige begeleiding, bedankt voor je eerlijke en soms confronterende feedback. Het is een genot om met het programma trainingspeaks te werken. Zeer overzichtelijk, gemakkelijk om uit te lezen, ideaal om al je gegevens van je Garmin te up loaden en het ideale middel om in contact met jou als coach te komen.

 

Walter bedankt en de groeten

Ruben   Stoer

Les Trois Ballons 09-06-2012! schreef op 11-6-2012 21:02

Hey Walter,

 

Voor de eerste keer in mijn sportieve carriere ging ik de uitdaging om een echte cyclo rijden. In oktober 2011 (92,6kg) gestart met de begeleiding van Walter. Acht maanden later (78,2kg) sta ik aan de start van Les Trois Ballons! De hele winter door getraind en er waren momenten dat ik naast witte sneeuw ook echt groene sneeuw gezien heb. Het werken met TrainingPeaks is mij zeer goed bevallen. Steeds stonden de trainingen klaar en je omschrijving van de betreffende training is duidelijk. Wat ik misschien nog het meeste waardeer is je eerlijke feedback en de manier waarop je me steeds weer motiveerde en waar nodig me ook temperde en mijn verwachtingen bijstelde. Uitrijden van deze cyclo zou al een prestatie op zich zijn!

 

Zaterdag heb je steeds op mijn schouder meegereden. "Niet te hard starten en sparen, sparen, sparen en vooral je niet laten verleiden om kopwerk te doen." Dat niet te hard starten is niet gelukt maar na de eerste klim ben ik me echt gaan sparen en heb ik gedaan wat je me gezegd hebt. Ik ben iedere klim keurig in D2 blijven rijden "eigen tempo omhoog Mars, niet forceren want de laatste 30 km kun je zo een uur verliezen". Het mooie is wel dan je mannen voorbij zit vliegen en die je dan halverwege de klim opraapt! Precies zoals jij het voorspeld had.

 

Eindelijk waren daar de laatste 30km. Omdat naast uitrijden (zeker) misschien wel zilver met een goud randje lonkte ben ik aangesloten bij een groepje dat me voorbij kwam rijden. Nog steeds speelde in mijn hoofd dat ik niet te gek moest doen omdat de laatste 5km de zwaarste van de tocht zouden zijn. Ik heb daarom geen meter kopwerk gedaan en heb me af laten zetten bij de laatste klim. Daar heb ik de mannen bedankt en ben ik zo hard als ik nog kon omhoog gereden. Reslutaat: 9.28.55 uur dus GOUD! Dit was echt boven de verwachting en ben ook blij dat ik dit resultaat behaald heb. Dat was zeker niet gelukt zonder jouw hulp.

 

Volgend jaar goud op de Marmotte?

 

Groet,

 

Marcel

 

 

 

Natasja Verbruggen schreef op 8-12-2011 16:45

Eindelijk heb ik het gevoel dat ik met een trainer samenwerk die weet wat er in een atleet omgaat. Een coach die vanuit zijn eigen wedstrijd ervaring weet wat er bij komt kijken om alle trainingen uit te voeren en hoe het is om je voor te bereiden op een grote wedstrijd.

Walter ik wil via dit gasten boek aan iedereen laten weten dat ik je begeleiding erg op prijs stel. De eerste paar maanden had ik nog wat koud water vrees. Zou het klikken, weet mijn trainer waar ik het over heb, voelt hij mij aan. Nou Walter niets dan lof. Je schema`s zien er perfect uit, je feedback is altijd duidelijk en vooral eerlijk en je weet waar je over praat.

Mijn pieken liggen in de zomer met 2 hele en een paar halve triathlons, ik heb er nu al veel zin in en heb alle vertrouwen dat het een goed seizoen wordt.

Handig toch dat internet, begeleiding in mijn moedertaal terwijl ik in the USA woon, ideaal.

 

Groetjes

 

Knipogen

Een geweldig NK schreef op 5-9-2011 19:27

Hallo Walter

 

Zoals je gisteren al hebt gehoord heb ik een geweldig NK gelopen. Een podium plaats was al ver boven mijn verwachting maar dan ook nog onder de 32 minuten gelopen was helemaal te gek. Ik weet dat ik die tijd al weleens meer heb gelopen maar op wedstrijden waar ik wilden pieken kreeg ik het nooit voor elkaar. 

Jij hebt mij altijd voorgehouden dat ik deze tijd overal kon lopen, dus ook op een belangrijke wedstrijd. Walter je hebt mij overtuigt van mijn kunnen en ben je dankbaar voor je begeleiding van het afgelopen jaar. 

 

 

Groeten van  een hele blije hardloper.

 

 

Ötztaler Radmarathon 2011 schreef op 5-9-2011 14:04

Eindelijk was het zover, na maanden training stond ik aan de start van de Ötztaler Radmarathon in Oostenrijk.

Een tocht van 238 km over 5500 hoogtemeters.

Ik was al een paar dagen behoorlijk nerveus, maar nu ging het toch echte gebeuren..

Mijn gedachten gingen terug naar begin februari, in het donker op de mountainbike en avonds op de Tacx.

 

Het was koud om precies te zijn 0 graden.

Om 6.45 het startschot, gelukkig ik kon beginnen. Het begon gelijk met een zeer lange afdaling, ik had het steenkoud en kon amper remmen en schakelen, daarbij ook nog mist. Gelukkig na ongeveer een ½ uur afdalen de klim (18,5 km)van de Kutai.

De adrenaline gierde door mijn lichaam en gevoelsmatig wilde ik knallen. Ik wist wel beter, Walter had het er ingehamerd, sparen sparen en nog eens sparen.

Mijn hartslag begin D3 en soms als het steiler werd ging mijn hartslag wat hoger.

De klim ging redelijk, ik voelde me niet top, maar het liep. Vervolgens naar de Brenner Pas (39) km.

Dit is eigenlijk gewoon vals plat en daar ben ik in een groep gaan zitten om me te sparen. Af en toe mee op kop en dan weer in de groep.

Na door Innsbruck te zijn gekomen begon ik aan de Jaufenpass (15,5 km). Wat was ik blij dat ik mijn krachten had gespaard, ik had er duidelijk moeite mee. Ik had genoeg lucht, maar mijn benen hadden niet meer kracht. Mijn gevoel zei, knallen maar, maar de benen wilde minder.

Het verzet was klein, maar ik kon in iedere geval doorgaan

 

Hierna de langste klim van de dag de  Timmelsjoch (30km). Dit was het moment, hier mocht ik niet kapot gaan. In gedachten was ik al 100 keer bij dit punt geweest. Hier moest ik nog goed zitten, want hier ging het gebeuren. Ik was moe, maar kon blijven klimmen. Oké, wel op het kleinste verzet, maar het ging. Wat was ik blij met mijn duurtrainingen, ik kon ondanks alles doorgaan, alleen die benen, die wilde niet meer.

Voor het eerst in mijn sportcarrière ging mijn hartslag niet dalen, maar bleef die in D3 zitten. Voor mij het bewijs dat ik niet kapot zat, maar ja, nogmaals de benen hadden niet veel vermogen meer.

Eindelijk ik zag de top en toen dalen. Met 94 km per uur naar beneden en naar de finish.

En wat een tijd 9.45.  Sneller dan ik had kunnen dromen.

 

Van de 4100deelnemers was ik 1433ste. In mijn klasse was ik van de 663, nummer 147.

Ik ben dan ook hartstikke blij met dit resultaat.

 

Walter ik wil je bij deze dan ook van harte bedanken voor een top begeleiding.

Het was mijn beste jaar ooit, maar zonder jouw begeleiding was het nooit gelukt.

De trainingen waren soms zwaar maar altijd in de juiste verhouding en proportie..

Walter nogmaals bedankt, je hebt 2011 voor mij onvergetelijk gemaakt.

 

Gr Ed

 

 

Ed schreef op 14-7-2011 12:12

Hoi Walter,

 

Ook van mijn kant meer dan lof over je begeleiding.

In het bijzonder de feedback ervaar ik als zeer prettig, op het juiste moment de goede ondersteuning als je het even nodig hebt.

Op 54 jarige leeftijd nog een progressie bereiken van 7 % overtreft mijn stoutste verwachtingen.

Het eerste doel dit jaar zit erop (Dolomieten Marathon) en nu naar de Otztaller.

Als deze laats ook zo gaat kan mijn seizoen niet meer kapot

 

Gr Ed

Miriam schreef op 13-7-2011 20:18

Hoi coach

 

Kom net terug uit Zwitserland, geweldige wedstrijd gedaan en zeer tevreden over het resultaat. Die Zwitserse en Oosterijkse klimgeiten gaan wel erg hard zeg. Toch kon ik ze vooral door mijn duurvermogen goed bijhouden en de laatste kilometers er van weg lopen. 

Nu weer een paar weken trainen in dit natte landje en dan naar Spanje voor de volgende berg loop.

Walter ik ben zeer tevreden over onze samenwerking. Wat ik vooral fijn vind is de feedback van jou. Als ik wat vraag of een opmerking heb krijg ik direct reactie waar ik iets mee kan.

 

Groetjes MiriamKnipogen

Bart schreef op 18-5-2011 19:16

Hoi coach

 

Wedstrijd afgelopen weekend ging perfect, Zoals afgesproken precies op het goeie moment in vorm. Op naar de volgende wedstrijden en hopen dat ik dan weer voorin zit.

 

Coach de groeten Bart

Hans schreef op 22-2-2011 16:16

Hoi walter.

IKnipogen

Ik wil je eventjes via deze weg bedanken voor je begeleiding van het afgelopen jaar. Zo als jij al zei heb ik mijn lat hoog gelegd en was het maar de vraag of mijn doelen haalbaar waren. Ik kan nu zeggen dat ik vooral door jou begeleiding en coaching en een beetje van mijzelf de eerste overwinningen binnen heb.

De komende maand wat rustig aan en dan weer volle bak er tegen aan. Walter ik heb er nu al weer zin in.

Lachen

Groetjes hans

Gerard van Eijk schreef op 12-1-2011 14:33

Hallo walter

 

Allereerst nog de beste wensen voor 2011.

Het is januari en we gaan samen weer aan een nieuw seizoen beginnen. Vorig jaar was een geweldig jaar met pr`s op de 10 en de marathon. Ik weet zeker dat me dit zonder jou begeleiding niet was gelukt. In ieder geval bedankt voor de fijne samenwerking van de afgelopen 2 jaar. Het komend seizoen gaan we er weer voor en hopen dat het weer wat pr`s oplevert.

O ja, het is geweldig werken met je nieuwe schema, zeer overzichtelijk en mijn gegevens uit mijn hartslagmeter zijn snel en simpel te uploaden naar het schema.

 

Groeten Gerard

Chris schreef op 26-12-2010 12:31

Ik wil van de OD afstand graag overgaan naar de hele (Ironman Triathlons). Maar mijn zwemmen is niet echt perfect. Zoek dan ook iemand die me daar bij kan helpen! Kan jij me daar persoonlijk mee helpen?

Groetjes Chris

Andre Verschuren schreef op 13-12-2010 16:03

Hoi Coach

Na 3 jaar trainen op jou schema`s en 3 hele triathlons later wil ik je via deze weg laten weten dat ik zeer tevreden ben over jou vorm van begeleiding.

3 jaar terug was ik het beu om in de stoel te hangen en kwam ik via via bij jou terecht. Na overleg hebben we gezamelijk 3 doelen gesteld.

a. na 1 jaar een halve marathon finischen

b. het tweede jaar een kwart triathlon finischen

c. het 3e jaar de hele doen.

na 7 maanden liep ik mijn 1e halve marathon in 1.32 uur, na 14 maanden finischte ik mijn 1e kwartje en nu ben  ik al op 3 hele gefinischt.

Op naar de volgende jaren van samenwerking.

Groeten Andre

 

Bart schreef op 13-12-2010 10:16

Hallo walter

Zo aan het einde van het sport jaar wil ik je alvast bedanken voor je begeleiding van het afgelopen anderhalf jaarLachen. Door jou vakkundige begeleding en vooral je mentale ondersteuning heb ik mijn grote doel en droom (een grote cyclo winnen) verwezenlijkt. Jaren ploeteren en achteraf totaal verkeerd trainen zijn voorbij. Jou aanpak en coaching hebben eerder dan gedacht hun vruchten afgeworpen. In het begin wat onwennig (zo weinig trainen) maar nadien vol overtuiging heb je me gefocust en behoed voor verkeerd en vooral te veel trainen.

Walter ik hoop nog lang met je samen te werken en zo mijn gestelde doelen te halen.

Sportieve groet Bart Knipogen

Marcel van de Vorst schreef op 21-11-2010 21:54

Hey coach Walter,

Mooie duidelijke website!

Na 2 jaar vol vertrouwen op je schema's getraind te hebben voor de Duchenne Heroes (makkelijk uitgeredenLachen)is het nu tijd voor een andere uitdaging! In 2011 wat mooie klassiekers om in 2012 goud te halen in de Marmotte!

C u soon,

Marcel

 

TrainerWL
Deskundige individuele begeleiding aan duursporters